Focarul de poluare a rîului Bîc, depistat la Bulboaca, a fost înlăturat (FOTO/VIDEO)

Focarul de poluare a rîului Bîc, depistat la Bulboaca, a fost înlăturat (FOTO/VIDEO)

Grație intervenției Fundației pentru Dezvoltare Ecologică „Ecodava”, focarul de poluare a rîului Bîc, depistat în satele Roșcana,  Bulboaca și Gura Bîcului a fost înlăturat.


Organizația nonguvernamentală a alertat autoritățile competente din Anenii Noi acum două săptămîni, cînd a descoperit că în gura de vărsare rîului Bîc apa este foarte poluată, avînd o culoare întunecată și un miros specific. Sursa de poluare a  constituit-o o țeavă prin care erau deversate deșeuri. În urma sesizării depuse, întreprinderea municipală  ”Apă-Canal” Anenii Noi a întreprins măsurile de rigoare.


„Ni s-a întîmplat un accident, a ars un cablu de alimentare de 10.000 de volți. Ulterior, am găsit un specialist la Chișinău, au înlocuit cablul, iar Stația de tratare a apelor uzate a fost repusă în funcţiune. La momentul dat, Stația funcționează normal și în rîul Bîc nu este deversat nimic. În ultimii 4 ani nu au existat astfel de probleme. În acest an, cablul de alimentare al stației s-a defectat. Cablurile sînt vechi, trebuie să fie schimbate, dar nu există mijloace financiare pînă cînd pentru asta”, a relatat pentru Noi.md Ivan Chiperi, energetician la „Apă-Canal” Anenii Noi.


Președintele Fundației „Ecodava”, Oleg Sclifos, a salutat intervenția organelor competente. El a precizat că situația va fi în continuare monitorizată, pentru a nu admite apariția unor noi surse de poluare.


„Am fost auziți la timp și vedem deja un rezultat mult mai bun. Știm că pe cursul rîului Bîc sînt mai multe probleme de acest gen, vom monitoriza foarte atent situația pentru că nu ne este indiferent acest rîu de importanță națională. Ori de cît ori vom găsi abateri, focare de poluare, vom alerta organele competente”, a menționat Oleg Sclifos.


                          Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load