COVID-19 în MOLDOVA

Focar de infecție la un centru de plasament pentru copii din Chișinău

Focar de infecție la un centru de plasament pentru copii din Chișinău

Centrul Municipal de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vîrstă Fragedă a devenit un focar de infecție cu Covid-19, după ce un angajat și mai mulți copii, beneficiari ai centrului, au fost testați pozitiv la coronavirusul de tip nou.

Primul caz de infectare a fost depistat pe data de 23 iulie la un angajat al instituției, de la care s-au infectat mai mulți copii. Informația a fost confirmată pentru portalul Anticoruptie.md de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), scrie anticoruptie.md.

„La moment în cadrul Centrului de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vârstă Fragedă sînt plasați 71 copii și 4 cupluri mamă-copil (5 copii). La data de 28 iulie 2020, au fost testați 15 copii dintre care șapte copii au fost diagnosticați cu Covid-19. Copiii beneficiază de tratament în cadrul instituției. Centrul este asigurat cu dezinfectați, echipamente necesare și consumabile”, a precizat Cristina Stratulat, consilieră la MSMPS.


Centrul Municipal de Plasament și Reabilitare pentru Copii de Vîrstă Fragedă găzduiește copiii cu nevoi speciale și afecțiuni grave neurologice.

Cele mai recente date prezentate de responsabilii din Sănătate arată că de la începutul pandemiei în Republica Moldova au fost infectați 1.335 de copii și 211 gravide.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load