COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 417 565   INFECTAȚI 256 387(+63)   TRATAȚI 249 381     DECESE 6180(+2)   Mai multe detalii
Diaspora stiri: 1207
Coronavirus stiri: 7209
Preşedintele stiri: 2789

Focar de Covid într-un sat din Șoldănești: "Aproape în fiecare gospodărie sînt infectați"

30 noi. 2020,, 10:16   Societate
5035 0

Situație alarmantă în satul Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești, unde aproape toată populația ar fi infectată cu Covid-19, mărturisește un locuitor într-o scrisoare expediată redacției Noi.md.

Potrivit lui, oamenii infectați cu Covid-19 umblă liberi prin sat și în afara localității, punîndu-i astfel în pericol pe ceilalți locuitori, iar autoritățile nu întreprind nicio măsură pentru a preveni răspîndirea virsului. Asta în ciuda faptului că în sat a fost instituit Cod roșu.

Locatarul cere autorităților să intervină prompt pentru a proteja populația rămasă în sat, majoritatea fiind persoane în vîrstă.

„Din cauza acestor cîteva persoane, apar tot mai multe decese. La sfîrșitul lunii octombrie un cuplu de soți au refuzat categoric să fie izolați. Ea la rîndul ei educatoare de grădiniță a iesit la muncă și a infectat toți lucrătorii. Adresîndu-i întrebare medicului de familie: de ce nu a stat doamna în cauza în carantină, răspunsul a fost scurt: „că nu a dorit!” Apoi a urmat o zi de naștere la care oamenii cu Covid erau prezenți la acest eveniment. Acum la moment fiind Cod roșu în sat, nimeni nu întreprinde nicio măsură, intră și iese cine și cînd vrea din sat. Aproape în fiecare gospodărie fiind cîte unul infectat”, relatează un locuitor din Vadul-Rașcov.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Care va fi principala motivație pentru care veți merge la secția de votare pe 11 iulie?