COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Focar de coronavirus la Bălți: O fabrică cu peste 700 de angajați intră în carantină

Focar de coronavirus la Bălți: O fabrică cu peste 700 de angajați intră în carantină

O fabrică de confecții din municipiul Bălţi se va afla în regim de carantină, în perioada 27 mai – 9 iunie, după ce la întreprindere au fost confirmate 13 cazuri de infectare cu COVID-19.

Pentru această decizie au votat în unanimitate membrii Comisiei extraordinare municipale pentru sănătate publică, scrie Moldpres.

Potrivit preşedintelui comisiei, primarului de Bălţi, Renato Usatîi, cererea de a închide în carantină fabrica de confecții „MAXMANSERV” a venit din partea Centrului municipal de sănătate publică.


„În ultimele două săptămîni, aici au fost infectaţi 13 angajaţi, încă trei sînt suspecţi şi aşteaptă confirmare. La rîndul lor, aceştia au contactat cu 97 de colegi, iar în total la întreprindere lucrează 721 de persoane”, a precizat edilul bălţean, citat de esp.md.

„Pe perioada sistării activităţii întreprinderii cu capital străin „MAXMANSERV” SRL toate persoanele infectate din rîndul angajaţilor se vor plasa în regim de autoizolare la domiciliu. IMSP „Centrul Medicilor de Familie Municipal Bălţi” va asigura supravegherea persoanelor aflate în regim de autoizolare la domiciliu de către medicii de familie. Centrul de Sănătate Publică Bălţi şi Inspectoratul de Poliţie Bălţi vor asigura controlul asupra respectării regimului de carantină la întreprindere şi regimului de autoizolare la domiciliu a angajaţilor”, indică decizia Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică Bălți.

Potrivit documentului, raporturile de muncă dintre angajaţii întreprinderii neincluşi în lista celor afectaţi de virus şi angajator, pe perioada sistării activităţii întreprinderii, vor fi stabilite conform clauzelor contractelor individuale de muncă şi prevederilor Codului muncii al Republicii Moldova.

Totodată, administraţia întreprinderii va elabora un plan de măsuri pentru lichidarea focarului de infecţie, care va fi coordonat cu Centrul de Sănătate Publică Bălţi, cu prezentarea lui ulterioară spre aprobare Comisiei municipale extraordinare de sănătate publică Bălţi.

Conform datelor Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, la ziua de astăzi, în municipiul Bălţi sînt confirmate 289 cazuri de COVID-19, 16 decese şi 101 cazuri recuperate. Sub supraveghere medicală se află 4.013 persoane.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load