COVID-19 în MOLDOVA

Focar de coronavirus în Parlamentul R. Moldova

Focar de coronavirus în Parlamentul R. Moldova

Cazuri noi de COVID la Parlament. Cel puțin 16 angajați din cadrul Secretariatului instituţiei au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Informația a fost confirmată pentru Publika TV de vicepreședintele legislativului Mihai Popșoi. Potrivit lui, în perioada următoare angajaţii Secretariatul Parlamentului vor lucra de la distanță.

"Conducerea Secretariatului a informat Biroul Permanent că sînt cel puțin 16 cazuri de infectări și sînt încă cîteva cazuri suspecte. Au fost întreprinse măsuri de restricționarea accesului în Parlament. Nu prea este clar care este statutul acestor decizii și care este baza legală, pentru că parcă nu spun că e carantină, deci Parlamentul nu este închis", a spus vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi.

Am solicitat mai multe detalii de la Secretariatul Parlamentului privind măsurile întreprinse în legătură cu depistarea cazurilor de COVID-19, dar încă nu am primit un răspuns oficial. La sfîrșitul lunii trecute, un angajat de acolo și un consilier al fracțiunii PAS au fost testați pozitiv la coronavirus.

Tot în această perioadă, au fost confirmaţi la doi deputați din Partidul ȘOR. E vorba despre Igor Himici şi Vladimir Vitiuc, care s-au autoizolat la domiciliu pentru tratament. Anterior, alţi trei deputaţi: Arina Spătaru de la Platforma DA, democratul Eugeniu Nichiforciuc şi socialistul Vladimir Mizdrenco au fost testaţi cu COVID-19.


De asemenea, s-au infectat cu noul coronavirus doi angajaţi ai Secretariatului Parlamentului, șefa cabinetului vicepreședintelui Parlamentului Alexandru Slusari și un asistent al lui Vlad Batrîncea. Toţi s-au vindecat deja.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load