Incendii stiri: 684
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3724

Flux sporit de călători în punctul de trecere Leușeni - Albița

1 iun. 10:15   Societate
2260 0

În dimineața zilei de astăzi, Serviciul Vamal a anunțat că în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița pe sensul de ieșire din Republica Moldova, intrare în România, se atestă o creștere a valorilor de trafic.

Cele patru autorități vamale și de frontieră din Republica Moldova și România lucrează la capacitate maximă pentru a asigura trecerea rapidă a frontierei.

Zilele de 1 și 2 iunie au fost declarate libere în Republica Moldova, în legătură cu organizarea în țara noastră a Summitului Comunității Politice Europene.

Autoritățile au anunțat că pe parcursul desfășurării Summitului toate punctele de trecere a frontierei terestre vor activa în regim obișnuit, fără modificări în programul de activitate.

Totodată, mulți dintre cetățenii noștri au decis să profite de această minivacanță pentru a petrece timpul peste hotarele țării, transmite moldpres.md.


În aceste condiții, Serviciul Vamal a precizat că anticipează o creștere a fluxului pe sensul de ieșire din Republica Moldova, fapt ce va impune aplicarea unor măsuri suplimentare în vederea degajării circulației transfrontaliere.

Printre acestea se numără suplinirea numărului de angajați și asigurarea cu tehnică specială de control, folosirea la maxim a infrastructurii punctelor de trecere a frontierei, aplicarea procedurii REVERS.

Aceasta presupune redirecționarea traficului pe pistele disponibile de pe sensul opus de deplasare și interoperabilitatea bazelor de date și schimb reciproc de informații privind fluxul de călători și mijloace de transport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?