Criza energetică stiri: 1588
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3389

Flencha despre exercițiile militare cu România și SUA: „Nu contrazic neutralitatea”

22 sep. 11:17   Societate
1616 0

Există criterii clare pentru neutralitatea militară și acestea nu interzic exercițiile cu alte țări. Așa a declarat fostul viceprim-ministru pentru Reintegrarea Moldovei Alexandru Flenchea în cadrul emisiunii „Alternativa” de la TV8.

"Neutralitatea nu se referă la cine îți este prieten sau împotriva cui ești. Neutralitatea se referă la ceea ce faci sau nu faci. Nu participi la războiul altcuiva, nu începi un război împotriva cuiva, nu ajutați una dintre părțile în conflict și nu permiți tranzitul militar pe propriul teritoriu pentru țările aflate în conflict.”, îl citează tv8.md pe fostul vicepremier.

"Neutralitatea nu interzice toate celelalte. A prieteni, a te antrena, a te înarma, a cumpăra armament, a-l primiți ca asistență", a spus Flenchea.

El a adăugat că, chiar dacă are ocazia, Moldova nu primește acum arme. Doar utilaje și echipament, de exemplu, pentru serviciul medical sau serviciul de comunicații.


„Exerciții de acest gen nu sînt fără precedent. S-au desfășurat de mai multe ori. Se desfășoară anual, și chiar mai mult de o dată pe an, în diverse combinații cu armata americană, cu cea română. Pe timp de pace, s-au efectuat și exerciții militare cu armata ucraineană. De fiecare dată au loc în Bulboaca, pentru că unde altundeva să se desfășoare.

Reacția transnistrenilor este previzibilă. Puteți verifica: acolo, în fiecare an, textul emis este ca și cum tras la indigo”, a spus Flenchea.
Potrivit acestuia, în ultima vreme opoziţia nu prea a făcut referință la subiectul exerciţiilor militare, folosindu-se de problemele preţului gazelor, inflaţiei etc., care sînt mai aproape de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав