Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Flashmob la guvern al deținătorilor de patentă. Ce spune Alaiba

5 iun. 13:07   Societate
1834 0

„Știu, unii actuali patentari nu vor să accepte noile condiții. Discutăm de mai bine jumate de an. După cum am zis, aparatul de casă nu se negociază”.

Este reacția ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, la flashmobul organizat astăzi, 5 iunie, de un grup de pantentari la Guvern, notează realitatea.

După ce flashmob-ul a luat sfârșit, Alaiba a publicat un mesaj pe Facebook.

„Azi am avut câțiva deținători de patentă nemulțumiți. Îmi pare rău că nu eram pe loc ca să ies să discut cu ei. Discut în piețe, aș fi discutat și în fața guvernului. Reforma patentei este cea mai complicată conversație pe care trebuie să o am eu și colegii mei, însă nu fugim de ea și nu o să fugim. A mai rămas o lună până la tranziția la activitatea individuală de întreprinzător. O formă mult mai transparentă și mai civilizată de comerț. Comercianții vor fi obligați să aibă aparat de casă. Asta nu se negociază și nu vom renunța. Orice activitate comercială trebuie să fie însoțită de aparat de casă și toți să-și plătească partea corectă din impozite. Este doar normal. Pentru că unii deținător de patentă mai au neclarități, am rugat mult șeful Serviciului Fiscal să dispună ca săptămâna asta toți șefii raionali ai Serviciului Fiscal să meargă prin piețe și să explice oamenilor toate detaliile tranziției. Adițional, fiecare deținător de patentă este sunat și i se răspunde la întrebări individual. De asemenea, oamenii vor primi în poștă informație clară, explicată pe pași”, scrie ministrul Alaiba.

Adițional, Dumitru Alaiba mai scrie că unii patentari deja au tranzitat spre noul regim.


„ODA pregătește un instrument prin care oamenilor li se va compensa costul aparatului de casă. Facem acest extra efort ca să-i ajutăm. Facem tot ce putem ca să-i îndrumăm pe oameni, să-i informăm, să-i scutim de falsuri și manipulări, să-i ajutăm în această tranziție, să reducem la minim gradul de incertitudine. Țin mult la antreprenori. Orice gen de antreprenor. Iar actualii patentari sunt cei mai adevărați micro-antreprenori. Vreau să îi susținem și să-i ajutăm să se dezvolte”, a conchis Alaiba.

Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM!

Amintim că termenul de desfăşurare a activităţii de comerţ în baza patentei a fost prelungit până pe 1 iulie 2023. Patenta de întreprinzător este în prezent utilizată în activităţile de comerţ cu amănuntul la tarabe, tejghele, tonete, în chioşcuri, pavilioane şi din autovehicule. De asemenea, este vorba şi despre comerţul cu produse alimentare şi mărfuri uşor alterabile autohtone, cu condiţia respectării cerinţelor sanitar-epidemiologice privind depozitarea, păstrarea şi comercializarea lor.

1
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?