COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6738

Flashmob la Chișinău: voluntarii anticorupție au îndemnat tinerii să devină ambasadori ai integrității

13 aug. 16:00   Societate
1590 0

Mai mulți tineri, voluntari și voluntare anticorupție, au organizat astăzi la Chișinău un flashmob pentru promovarea integrității. Evenimentul, cu genericul „Ambasadorii schimbări, ambasadorii integrității”, a fost organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Tineretului.

Tinerii s-au adunat în Grădina Publică „Ștefan Cel Mare și Sfînt” și au purtat pancarte cu îndemnurile: „Fii integru în gînduri, acțiuni și mod de viață!”, „Un om integru e un om liber!”; „Vrei să trăiești într-o lume cu oameni integri? Începe de la Tine!”, „A fi integru e la modă!”; „Corectitudinea, onestitatea și responsabilitatea sînt pilonii pe care se ține o societate integră!”, „Alege să fii integru!”, „Un viitor mai bun e un prezent fără corupție!”, „Zero corupție - 100% dezvoltare!”, „Rupe lanțul corupției!”, „Succesul nu poate fi cumpărat!”.

Ulterior, voluntarii au împărțit pliante și au discutat cu trecătorii despre consecințele corupției și i-au îndemnat să denunțe ilegalitățile.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Lupta cu corupția prin consolidarea integrității în Republica Moldova”, implementat de PNUD, în parteneriat cu Centrul Național Anticorupție, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

Grupul de voluntari anticorupţie a fost constituit în aprilie 2019 şi include zeci de tineri şi tinere de la diferite instituţii de învăţămînt din ţară.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽