X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Finanțare de la bugetul de stat pentru programele de studii postdoctorale

3 aug. 15:56   Societate
1218

În anul de studii 2022-2023, Guvernul va finanța, din bugetul de stat, 23 de locuri la programele de studii postdoctorale. O Hotărîre în acest sens a fost aprobată, astăzi, în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Astfel, 7 locuri vor fi alocate pentru cercetarea domeniului „Provocări sociale”, iar pentru studiile în domeniului sănătății au fost repartizate 6 locuri cu finanțare bugetară. Alte 5 locuri sînt puse la dispoziție pentru programul de studii „Agricultură durabilă, securitate alimentară și siguranța alimentelor”, 3 locuri pentru „Mediu și schimbări climatice” și 2 locuri pentru „Competitivitate economică și tehnologii inovative”.

Planul de admitere la programele de studii postdoctorale va contribui la formarea cadrelor științifice de calificare superioară, în vederea asigurării necesităților pieței muncii și a mediului academic și de cercetare.

Pregătirea avansată a cadrelor științifice prin programe de studii postdoctorale reprezintă o prioritate a politicilor Guvernului Republicii Moldova și Ministerului Educației și Cercetării, fiind realizată conform planurilor de dezvoltare a organizațiilor din domeniile cercetării și inovării.

Proiectul Hotărîrii Guvernului a fost consultat public și avizat de experți din domeniu în conformitate cu legislația în vigoare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав