X 
Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 319
Criza energetică stiri: 953

Filmul unui regizor din Moldova își va avea premiera pe marele ecran de la Festivalul de la Cannes

24 mai. 22:25   Societate
1260

Scurtmetrajul „Nocturna”, regizat de către tînărul regizor din Moldova Dima Stoianov, își va avea premiera pe marele ecran al Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Producția a fost inclusă în colecția Romanian Short Waves 2022, în cadrul secțiunii paralele Short Film Corner. Scurtmetrajul o are în rol principal pe actrița din Moldova Ana Tkacenko.

Premiera scurtmetrajului „Nocturna” va avea loc în data de 25 mai 2022.
„Subiectul filmului: o mamă care-și caută fiica prin orașul nocturn, telespectatorii neînțelegînd dacă fiica ei este sau nu în viață. Pînă la urmă, privitorul înțelege ce se întîmplă și care este drama acestei femei”, spune Ana Tkacenko pentru www.diez.md.
„Pentru mine acest lucru înseamnă o mare reușită și un mare pas înainte, atît pentru mine, cît și pentru țară. Din mii de filme să fie cîteva selectate și prezentate pe marele ecran de Cannes, te motivează și te face să mergi sigur, mai sigur înainte”, adaugă actrița.
„Dima Stoianov a strîns bani și a făcut un film, a adunat o echipă foarte bună, cea mai bună, operatori, scenografi. Filmările au avut loc două nopți, în noiembrie [2020], el pe mine m-a abordat de prin mai, ne întîlneam, îmi spunea ce filme să privesc, ce muzică să ascult, iar în timpul filmărilor le-a interzis tuturor să vorbească cu mine. A fost tare, tare fain”, conchide Ana Tkacenko.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав