Filip: Vindecăm sistemul de sănătate din ţara noastră

Filip: Vindecăm sistemul de sănătate din ţara noastră

Moldova va îmrumuta 12 milioane de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE) pentru procurarea a 180 de ambulanţe, relatează Noi.md.

Acordul a fost semnat de premierul Pavel Filip şi viceguvernatorul BCE, Rosa María Sánchez-Yebra Alonso. 

„Aceste 12 milioane de euro înseamnă vindecarea sistemului de sănătate, servicii de calitate pentru cetăţeni, dar şi recunoaşterea şi susţinerea în demersul nostru de însănătoşire a Republicii Moldova", a declarat premierul Pavel Filip. 

La rîndul său, viceguvernatorul BCE Rosa María Sánchez-Yebra Alonso a spus că acest proiect are un content social sporit și satisface standardele europene. Totodată, acest proiect va diminua presiunea pe spitale și impactul va fi mare.

Datorită colaborării dintre ţara noastră şi instituţia europeană, va fi modenizat Spitalul Clinic Republican, pentru care au fost alocați nouă milioane de euro, a mai menționat Filip.

Anterior, Guvernul a alocat 51 de milioane de lei pentru procurarea a 69 de ambulanțe. Ambulanțele au fost repartizate în 32 de puncte medicale de urgență prespitalicească, unde gradul de uzură a autosanitarelor este de peste 90%, din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia.
 

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load