Filat și-a retras recursul emis către Curtea de Apel Chișinău (VIDEO)

Filat și-a retras recursul emis către Curtea de Apel Chișinău (VIDEO)

Avocatul lui Vlad Filat, Victor Munteanu, a anunțat că clientul său și-a retras cererea de recurs împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, prin care a fost respinsă solicitarea de a sesiza Curtea Constituțională.

Motivul fiind că Vlad Filat nu are încredere în completul de judecători de la înalta Curte, în condițiile ultimelor evenimente politice și Avizul Comisiei de la Veneția, în care au fost criticate deciziile Curții Constituționale.

De menționat că la data de 3 iunie, ședința programată la Curtea de Apel Chișinău, unde magistrații urmau să examineze recursul lui Filat împotriva încheierii Judecătoriei Buiucani, prin care a fost respinsă solicitarea de a sesiza Curtea Constituțională, unde avocații acestuia au cerut să fie verificată constituționalitatea articolului 40, alineatele 1 și 3, Cod de Procedură penală, care se referă la competența teritorială în materie penală și la instanța competentă să examineze un dosar, a fost amânată din motiv că Vlad Filat nu a fost escortat.

De menționat că la data de 16 ianuarie, curent, procurorii anticorupție, anunță printr-un comunicat de presă, că au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată spre examinare, cauza penală pe faptul săvîrșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care este învinuit fostul prim-ministru, Vlad Filat. Acesta este cel de-al doilea dosar deschis pe numele lui Filat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load