X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1455

Filat scoate în lumină planul Ministerului Educației de a recruta tineri pentru promovarea referendumului

30 mai. 17:22   Societate
6560 1

Ministerul Educației a emis un ordin prin care tinerii din instituțiile de învățămînt din țară vor fi recrutați pentru „procesul de promovare a inițiativei Ambasadori pentru Referendum”, transmite Noi.md

Informația a fost făcută publică de liderul PLDM, Vlad Filat, care a atașat documentul pe rețelele de socializare și a adăugat: „Fără comentarii, deocamdată...”.

Documentul publicat include un mesaj adresat instituțiilor publice de învățămînt superior:

„Instituțiile publice de învățămînt superior,
Prin prezenta, vă solicităm suportul în asigurarea bunei desfășurări a procesului de promovare a inițiativei 'Ambasadori PENTRU Referendum', care este o inițiativă apolitică de susținere a referendumului prin implicarea tinerilor pentru promovarea valorilor europene și a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova în instituțiile în care își fac studiile și în comunitățile de proveniență.

În prima etapă, recrutarea tinerilor pentru program se va desfășura prin intermediul unor prezentări informative în instituțiile de învățămînt. Astfel, vă rugăm să oferiți accesul grupului de organizare al inițiativei 'Ambasadori PENTRU Referendum' în cadrul instituției pînă la încheierea anului de studiu.


Cu stimă,
Adriana Cazacu-Tigaie, Secretar de stat.”

Acțiunea de recrutare a tinerilor pentru inițiativa „Ambasadori pentru Referendum” a stîrnit discuții și întrebări în mediul politic și public, în special în ceea ce privește rolul și implicarea tinerilor în astfel de campanii. Ministerul Educației nu a oferit încă o explicație oficială privind acest ordin.

8
0
1
33
54

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав