COVID-19 în MOLDOVA

Filat i-a transmis un mesaj lui Plahotniuc (VIDEO)

Filat i-a transmis un mesaj lui Plahotniuc (VIDEO)

Vlad Filat i-a urat lui Vlad Plahotniuc, dat în căutare internațională și interstatală de către CNA și declarat indezirabil pe teritoriul SUA, să aibă parte de o justiție echitabilă.

Declarațiile aun fost făcute pentru unimedia.info, după ce Curtea de Apel a respins recursul privind suspendarea hotărîrii de eliberare condiționată a fostului lider al PLDM.

Întrebat cum comentează faptul că SUA l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc și pe toți membrii familiei sale în lista persoanelor indezirabile, Vlad Filat a declarat: „Vă spun foarte sincer, îi doresc sănătate domnului Plahotniuc și întregii lui familii. Și sper că el va avea parte de o justiție echitabilă, spre deosebire de justiția pe care mi-a făcut-o el mie, personal”.


Totodată, Vlad Filat a spus că după eliberarea condiționată, a avut grijă de sănătatea sa și a celor apropiați: Mă bucur enorm de mult că am putut să am grijă și de sănătatea părinților mei, am mai comunicat cu oameni dragi mie și am gustat un pic din libertate, doar un pic, urmează să o resimt în totalitate”, a precizat fostul lider al PLDM.

Astăzi, magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursurile depuse de Penitenciarului nr.13 și de Administrația Națională a Penitenciarelor, prin care s-a cerut suspendarea hotărîrii de eliberare condiționată a lui Vlad Filat. Decizia este irevocabilă.

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus, pe lîngă eliberarea condiționată a ex-premierului Vlad Filat din închisoare, anularea pedepselor complementare, și anume, interdicția de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani și retragerea Ordinului Republicii, conferit în anul 2013.

Vlad Filat a fost eliberat din pușcărie pe 3 decembrie, după mai bine de 4 ani petrecuți în detenție. Asta după ce, la 15 octombrie 2015, în sala de ședințe a Legislativului, în baza unui autodenunț al lui Ilan Șor, procurorul general de atunci, Corneliu Gurin, a solicitat ridicarea imunității lui Vlad Filat. În urma votului, fostul premier a rămas fără imunitate.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load