COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6873

Fiica unui ex-șef al Procuraturii Chișinău audiată într-un dosar cu heroină

21 sep. 11:04   Societate
3029 0

Fiica fostului șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, ar fi bănuită de complicitate în dosarul celor 235 kg de heroină, aduse de către doi turci din Rusia în R.Moldova, descoperite vara trecută pe teritoriul municipiului Chișinău, în urma unei operațiuni SIS, INI și Serviciul Vamal, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

Fiica lui Ștefan Șaptefrați, Maria Leșco, care activează în calitate de inspector în cadrul Serviciului Vamal, a fost audiată luni, 20 septembrie, de către procurorul Roman Recean, în dosarul celor peste 230 de kg de heroină depistate pe teritoriul mun.Chișinău, în luna iunie curent.

Potrivit surselor Deschide.MD, Recean i-ar fi înaintat lui Leșco ordonanța prin care aceasta ar fi bănuită de complicitate în dosar.

Emil Gaitur, purtătorul de cuvînt al Procuraturii Generale, nu ne-a răspuns la telefon pentru a oferi mai multe detalii.

De altă parte, Ion Caracuian, șeful PCCOCS, a refuzat să confirme sau să infirme informația și a declarat că:


„Nu ar fi corect să venim cu așa informații atît timp cît au loc acțiuni de urmărire penală. Noi cînd o să avem nevoie o să vă informăm”, a precizat Caracuian.

Solicitat telefonic, Roman Recean, procurorul PCCOCS, nu a confirmat și nici infirmat informația, ci a precizat că dosarul se află în faza activă de urmărire penală și nu poate oferi mai multe detalii făcînd trimitere la secretul anchetei.

„Zilnic audiem mai multe persoane, inclusiv din cadrul Serviciului Vamal”, susține Recean.

De altă parte, Maria Leșco, a confirmat că a fost audiată de PCCOCS, dar a refuzat să facă declarații.

La rîndul său, fostul șef al Procuraturii mun.Chișinău, Ștefan Șaptefrați, este de părerea că fiica sa nu are nicio vină, iar faptul că a fost audiată de către procurorii PCCOCS este o procedură legală caracteristică unui stat de drept.

Șaptefrați a ținut să menționeze că nu comunică cu fiica sa pe asemenea subiecte, dar și că urmează să se expună organul de anchetă.

Amintim că cele aproximativ 235 kg de heroină, 1.092 de brichete, capturate de autoritățile moldovenești, erau de proveniență iraniană, iar cele cinci persoane implicate sînt doi turci, cu vîrste de 55 și 60 de ani, dar și trei moldoveni cu vîrste cuprinse între 35 și 45 de ani.

Figurantul principal, un cetățean turc, și-a procurat o activitate economică în Republica Moldova, creîndu-și un istoric pozitiv. Acesta importa materiale de construcții și blocuri sanitare. Într-un moment, printre mărfuri, au fost introduse și droguri. Acestea ar fi de origine din Iran, fiind transportate pe cale maritimă în Rusia, iar de acolo, prin Ucraina, au ajuns în Republica Moldova.

Drogurile urmau să ajungă în Uniunea Europeană, însă pe ultima sută de metri destinația a fost schimbată spre regiunea transnistreană. Oamenii legii susțin că principalul figurant acționa practic independent, fiind foarte prudent. Acesta purta discuțiile doar în limba turcă, iar dacă apela la cineva, acest lucru era pentru perioade foarte scurte.

Fiecare din cele circa 1.100 de brichete de droguri erau amplasate în cărămizi.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽