TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fiica fostului director „Orizont” din Moldova ar putea fi extrădată

 Fiica fostului director „Orizont” din Moldova ar putea fi extrădată

O profesoară turcă de la Liceul Internațional de Informatică din București, a fost reținută în această dimineață de poliția română, în baza unui mandat de extrădare emis de autoritățile turce.

Aceasta ar fi fiica fostului director al liceelor „Orizont” din Moldova.

Potrivit publicației, tînăra se numește Bușra Zeynep Șen și are 24 de ani. Este căsătorită cu un cetățean romîân, și el profesor în același liceu.

„Bușra are permis legal pentru a sta în România și nimic din activitatea ei nu justifică demersurile autorităților turce. Singura vină a tinerei profesoare de engleză este aceea că tatăl său, Turgay Șen, a fost președintele Școlilor Orizont din Republica Moldova, iar autoritățile de la Ankara continuă să îl vîneze pe acesta după ce a scăpat în martie 2018, cînd au încercat să îl rețină pe Aeroportul din Chișinău”, se arată în comunicat al liceului, citat de G4media.


Bușra Zeynep Șen, în vîrstă de 24 de ani, este audiată la Parchet, iar în cursul zilei urmează să fie dusă la Curtea de Apel București, unde se va judeca mandatul de extrădare.

Amintim că autoritățile Republicii Moldova au admis cererea de extrădare a șapte cetățeni turci, care au fost expulzați din țara noastră la începutul lunii septembrie, 2018. Toți cei șapte cetățeni ai Turciei erau profesori la liceele Orizont din Moldova.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load