X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Festivalul „Mioriţă Laie-Bucălaie", desfăşurat la Cimişlia

31 oct. 2022,, 21:30   Societate
2572 0

„Mioriţă Laie-Bucălaie" este genericul unui festival internațional care s-a desfăşurat, în perioada 29-30 octombrie, la Cimişlia. Evenimentul a fost organizat de Federaţia Naţională a Crescătorilor de Ovine şi Caprine, în parteneriat cu primăria orașului, Consiliul raional, și a avut drept scop promovarea îndeletnicirilor, tradițiilor şi obiceiurilor caracteristice regiunii de sud a ţării, în special ale oieritului și căprăritului.

La festival au participat crescători de ovine și caprine din țara noastră, precum și din Armenia, Bulgaria, Kazahstan, Kîrgîzstan, Romînia, Ucraina și Uzbekistan, transmite Noi.md cu referire la MOLDPRES.

Agenda festivalului a inclus o expoziţie-tîrg de animale, în special de oi şi capre, un tîrg al meșterilor populari din regiunea sud, alte zone ale țării, schimb de practici şi experienţe în domeniu etc. Crescători şi producători din regiune şi de peste hotare, oameni de ştiinţă, au discutat despre ultimele noutăţi și tendințe înregistrate în domeniul oieritului și căprăritului.

De asemenea, au fost organizate competiţii sportive cu specific naţional, cum ar fi screlele, oina, tragerea otgonului, trînta. Participanţii s-au întrecut la cea mai bună pocnitură din bici, la aruncatul sacului cu paie, cel mai puternic şuierat ş.a. În cadrul festivalului au avut loc concursuri culinare, cu bucate tradiţionale din brînză de oi şi de capră, pastramă, murături, mămăligă, fiertură, colaci, plăcinte, cîrnaţi etc. La festival au fost expuse şi articole de pielărit, cum ar fi căciuli, cojoace şi opinci.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?