Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL ARTELOR SCENICE BITEI 2023, EDIȚIA a XIII-a. Programul pentru 28 mai ©

27 mai. 09:46   Societate
1300 0

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL AL ARTELOR SCENICE BITEI 2023, EDIȚIA a XIII-a

(BIENALA TEATRULUI NAȚIONAL „EUGÈNE IONESCO”)

28 mai 2023

Duminică, 28 mai, la ora 17.00, pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”, va fi prezentat spectacolul Prieteni vechi de Yuan Zhi, în regia lui Sun Qishun. Piesa, realizată de compania Happytogether, Dreamcast studio (China), va spune povestea a doi „prieteni vechi”, Ma Dayun și Li Xiaoxiang, care pornesc într-o călătorie cu totul specială de redescoperire a prieteniei și a frumuseții adevărate a vieții. La ora 19.00, la Teatrului Național „Eugène Ionesco”, va avea loc spectacolul Luxuria, în regia lui David Gutiérrez și a lui Paula Reyes de la compania Barcelona Flamenco Ballet (Spania), care va combină elemente de dans și muzică flamenco tradiționale cu elemente de balet și muzică contemporană, transportând publicul în lumea suspansului, a intrigii, în dinamica complexă a puterii pasiunii, iubirii, nebuniei și tragediei.

Ora 17:00

Teatrul Național „Mihai Eminescu”

PRIETENI VECHI

de Yuan ZHI

Regia: Sun QISHUN

Happytogether, Dreamcast studio / China

Piesa spune povestea a doi „prieteni vechi”, Ma Dayun și Li Xiaoxiang, care nu s-au văzut de mulți ani, dar s-au întâlnit accidental și, astfel, au pornit într-o călătorie cu totul specială de redescoperire a prieteniei și a frumuseții adevărate a vieții.

Combinând formele tradiționale de lectură cu tendința actuală a reprezentării „imersive”, echipa de proiect a spectacolului desfășoară o lectură captivantă la fața locului, realizată în teatrul de sunet. Utilizarea instrumentelor multimedia a transformat performanța „lecturii” într-o sărbătoare a „acțiunii”.

Distribuția: Sun Qishun, Wang Danyan, Luo Yuting, Qu Zheng, Mige, Yolanda Lin, Tao Yijun, Wang Runliang, Qin Kaiyu, Chen Jia.

Ora 19:00

Teatrul Național „Eugène Ionesco”

LUXURIA

Regia: David GUTIÉRREZ, Paula REYES

Barcelona Flamenco Ballet / Spania

Luxuria transportă publicul în lumea suspansului, a intrigii, în dinamica complexă a puterii pasiunii, iubirii, nebuniei și tragediei.

Spectacolul creează această lume atractivă, evidențiind stilul inovator al Barcelona Flamenco Ballet, care combină elemente de dans și muzică flamenco tradiționale cu elemente de balet și muzică mai contemporană, inclusiv clasică și jazz.

O poveste de dragoste, dorință și tragedie în care protagonistul din Luxuria este mistuit de îndoială, mândrie, nebunie și, în cele din urmă, în care singurătatea și disperarea îi amenință relația cu cea mai mare iubire a vieții sale.

Distribuția: Jordi Centeno, Rafa Bueno, Alberto Garrido, Jose Miguel Castaño, Rafa Palomares, David Gutiérrez, Paula Reyes, Claudia Martinell, Beatriz Rodriguez, Andrea Amaya, Alba Soto, Maria Bardolet, Beatriz Rodríguez, Judith Margón.

Informații despre bilete aflați la casa teatrului (telefon: (022) 233 833 / 079 233 833) sau pe iTicket.md.

Vă așteptăm la Teatrul Național „Eugène Ionesco” – locul ideal pentru întâlniri!

Vă promitem că n-o să vă plictisiți.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?