TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fermierii, din nou la protest. Ce îi nemulțumește

Fermierii și-au scos pentru a treia zi consecutiv tehnica în stradă. Agricultorii continuă manifestațiile în mai multe localități, precum Hîncești, Leova, Strășeni, Telenești, Călărași, Ștefan Vodă, Rezina, Basarabeasca, Ungheni și Cantemir.

Aceștia insistă ca autoritățile să-i despăgubească pentru culturile de grupa a doua, adică porumb și floarea-soarelui, care au fost afectate de secetă. Însă autoritățile dau vina pe lipsa banilor, potrivit lui Andrei Dînga, unul dintre organizatorii manifestației.

Marți, fermierii s-au întîlnit cu ministrul Agriculturii, Ion Perju, dar n-au ajuns la un consens, transmite safenews.md.

Totuși, protestatarii insistă să se întîlnească în timpul apropiat cu premierul, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, dar și reprezentanții fracțiunilor parlamentare.

Luni, agricultorii au reluat protestele, după o pauză de două luni.


Manifestanții se plîng că autoritățile le-au oferit despăgubiri în proporție de 50 la sută pentru orzul sau grîul afectat de secetă și grindină. Aceștia, însă cer și alocarea compensațiilor pentru porumb și floarea-soarelui, adică cel puțin 3000 lei pentru un hectar. În cazul în care nu vor fi auziți de guvernare, ei susțin că vor organiza proteste în masa.

Încă în luna august, fermierii au anunțat că vor relua protestele, după ce au luat o pauza pentru ca să încheie lucrările agricole pe cîmpuri. Atunci, fermierii, în mare parte din centrul și sudul țării, au protestat mai multe zile consecutiv în Capitală, nemulțumiți că autoritățile le-au întors spatele și nu le-au oferit ajutor în urma pierderilor colosale din acest an. Mai mult decît atît, protestatarii au cerut demisia ministrului Agriculturii, Ion Perju, dar fără rezultat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load