Preşedintele stiri: 3607

Fermierii cu tractoarele în stradă: ”Noi vedem cum cineva șmecher face bani pe chestia asta”

22 iun. 2022,, 07:38   Societate
2342 0

Agricultorii din asociația condusă de fostul deputat Alexandr Slusari au ieșit la proteste în 14 raioane. Ca să se facă și mai auziți, fermierii au scos în stradă și tractoare.

Au fost manifestații la Rezina, Ungheni sau Hîncești. Iar la cea din Căușeni, și-a făcut prezența și Slusari. Cea mai dureroasă problemă invocată de protestatari este scumpirea motorinei și, respectiv, cer scoaterea accizelor, transmite Tv8.md.

Unul dintre proteste a avut loc la o margine de drum din raionul Căușeni. Zeci de agricultori, unii la volanul tractoarelor, s-au deplasat în coloană. Au încercat, în acest fel, să se facă mai auziți de autorități.

„Sărăcia, asta ne doare. Totul se scumpește. Ploaie nu-i, nimic nu se dezvoltă. Prețurile se ridică, totul se ridică, asta e...”, au declarat agricultorii.

Adunați în semicerc, oamenii și-au spus ofurile. Printre ei era și Sergiu Stefanco, agricultor din satul Ucrainca. Bărbatul prelucrează în jur de 900 de hectare de teren arabil și deține o fermă de oi:


„Da, noi înțelegem destul de bine că situația internațională și cea zonală, dar și cu situația energetică, petrol. Dar noi vedem cum cineva șmecher face bani pe chestia asta. Iar noi rămîne într-o parte și achităm tot. La prețul de 32 de lei care este acum și la angro și la pompă. Noi, agricultorii, nu putem să supraviețuim”, a menționat un agricultor din satul Ucrainca, Sergiu Stefanco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий