X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Fermierii anunță proteste în mai multe raioane ale țării

13 sep. 15:58   Societate
1321 0

Fermieri au anunțat pentru data de 20 septembrie proteste pașnice în mai multe raioane ale țării, pe fondalul agravării situației în sectorul agrar.

Decizia a fost luată astăzi la ședința Consiliilor de administrare a Federației naționale a Fermierilor și Asociației Forța Fermierilor.

Cele două organizații precizează într-o declarație publică că situația în sectorul agrar este foarte gravă și agricultorii sunt afectați mai puternic decăt în 2020, întrucît se confruntă concomitent cu mai multe fenomene nefaste cum ar fi secetă, embargou rusesc, scumpiri enorme la resurse necesare producerii agricole.

Potrivit lor, din cauza presiunii creditelor și a creșterii poverii fiscale, se așteaptă falimentul masiv al producătorilor agricoli.

"În aceste condiții pentru foarte mulți fermieri mici și mijlocii este extrem de greu de supraviețuit și de efectuat măcar la nivelul minimal lucrările agricole de toamnă. Se așteaptă falimentul masiv al producătorilor agricoli din sate și preluarea terenurilor de către agroholdinguri", se arată în declarație.


Totodată, producătorii agricoli afirmă că nu au fost auziți de către autorități.

"Doamna Prim-ministră ignoră cras agricultorii și evită orice dialog cu organizațiile noastre. Totodată, promisiunile publice inițiale ale domnului ministru al agriculturii și industriei alimentare nu au fost realizate și discuția noastră de două luni pe platforma ministerială pe aceste subiecte a eșuat. Reiterăm că mai multe revendicări ale fermierilor nu necesită alocări financiare din bugetul de stat".

În contextul protestului anunțat pentru 20 septembrie, organizatorii afirmă că nu vor accepta nicio încercare din partea unor partide sau grupări să folosească această acțiuni în scopuri politice.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав