Preşedintele stiri: 3607

Femeia care a donat 100 de litri de sînge: Nu e nevoie de bani pentru a salva vieți

2 noi. 2019,, 11:15   Societate
1885 0

Polina Turtă, președintele Asociației donatorilor de sînge din Moldova, a donat de-a lungul vieții peste 100 de litri de sînge.

Femeia spune că este convinsă că nu e nevoie de bani sau de prea mult timp pentru a salva vieți.

Polina Turtă este directorul Biroului Societății de cruce roșie din Chișinău şi membrul unei fundații filantropice din tara noastră.

În semn de recunoștință pentru munca depusă, autoritățile au decorat-o cu Ordinul „Ștefan Cel Mare” și distincția „Om emerit”.

Polina Turtă este unul dintre cei zece cîștigători ai concursului Premiul național „Pentru o viață activă la orice vîrstă”, organizat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.


Femeiaspune că atunci cînd a lucrat în calitate de asistentă medicală pe urgență în conflictul de pe Nistru a înlețes ce însemană de fapt suferința.

„Atunci am văzut foarte multă suferință şi oameni care aveau nevoie de ajutor. De la prima donare au trecut 40 de ani. sînt omul cu cele mai multe transfuzii voluntare din Republica Moldova. Am la activ în jur de 200 de donări voluntare de sînge, ceea ce în sumă ar însemna cam 100 de litri. Am reușit să salvez multe vieți. Am fondat Asociația pentru că am vrut să unesc donatorii, să fie mai activi”, a declarat Polina Turtă într-un interviu publicat pe pagina Ministerului Sănătății.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий