Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

FEE-Nord a comis o greșeală tehnică în cererea depusă la ANRE

26 noi. 2022,, 11:45   Societate
4311 0

Societatea pe Acțiuni ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord” precizează că, la data de 23 noiembrie 2022, a depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cererea privind ajustarea prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice în legătură cu majorarea recentă a tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice.

În argumentarea cererii a fost comisă o greșeală tehnică privind volumul de energie electrică furnizată. Calculele arată că, motivul solicitării ajustării prețului de furnizare a energiei electrice este majorarea tarifelor pentru serviciul de distribuţie a energiei electrice.

De precizat că, furnizorii Premier Energy și FEE-Nord a solicitat ieri Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) majorarea prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice.

Potrivit documentelor publicate pe pagina web a ANRE, ÎCS „Premier Energy” SRL, cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova, solicită aprobarea prețului de 6,39 de lei/kWh (fără TVA), cu circa 1 leu și 60 de bani mai mare decît tariful actual, pentru consumatorii finali ale căror instalații sînt racordate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune.

Totodată, compania FEE-Nord cere majorarea prețului, din 1 decembrie la 5,68 lei/kWh (fără TVA), cu aproape un leu mai mare față de tariful actual, pentru consumatorii finali ale căror instalații sînt conectate la rețelele electrice de distribuție de joasă tensiune.


În prezent, consumatorii casnici racordați la rețeaua „Premier Energy” plătesc 4,77 lei/kWh, iar cei din nordul țării 4,81 lei/kWh.

1
0
0
1
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий