Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

Fără compensații la gaz pentru toți. Gavrilița: „Orientăm resursele statului pentru cei mai vulnerabili”

21 mai. 13:15   Societate
5446

Gata cu compensațiile la gaz pentru toți. Prim-Ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrlița a declarat că anul viitor, doar persoanele social-vulnerabile vor primi ajutor din partea statului pentru perioada rece a anului.

Mai mult, șefa cabinetului de miniștri a declarat că Ministerul Muncii și Protecției Sociale lucrează la un mecanism nou de compensare, transmite Noi.md cu referire la tvn.md.

„Într-adevăr situația în sectorul energetic nu s-a stabilizat, din cauza războiului în Ucraina, prețurile la toate resursele energetice pe piața internațională au crescut. Ministerul Muncii și Protecției Sociale elaborează un mecanism pentru compensarea cheltuielilor în sezonul rece a anului în baza unei evaluări a vulnerabilității energetice a familiei. Merge vorba să orientăm resursele statului pentru cei mai vulnerabili, pentru cei care au nevoie de ajutor. Astfel ca să nu compensăm tuturor, inclusiv cei care au case mari sau au celor care au venituri care își pot permite să plătească”, a declarat Natalia Gavrilița.

Precizăm că anul trecut, în contextul majorării tarifelor la utilități, Guvernul a extins acoperirea Programului de ajutor social, astfel încît toți consumatorii casnici au beneficiat de ajutoare în perioada rece a anului.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав