Fără acte, doi străini au încercat să iasă ilegal din Moldova

6 mar. 12:30   Societate
1973 0

Un pakistanez și doi nigerieni au încercat să ajungă ilegal din Repăublica Moldova în România, însă planurile le-au fost date peste cap, transmite realitatea.

Potrivit informațiilor, primul incident a fost consemnat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești, unde patrula mobilă a depistat doi cetățeni străini în apropierea rîului Prut.

„Persoanele au fost reținute și transportate la sediul Sectorului pentru stabilirea identității. În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au constatat că sînt cetățeni ai Republicii Federale Nigeria, ambii în vîrstă de 23 de ani. Din declarații s-a aflat că aceștia intenționau să ajungă în România și ulterior în Germania, deși nu dețineau niciun document asupra lor”.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției e Frontieră Stoianovca.

„Prin intermediul sistemului fix de observare a fost depistată o persoană suspectă, cu rucsac în spate, care se deplasa paralel cu malul Prutului. Ajuns la podul feroviar acesta căuta posibilități de a trece frontiera de stat. Pentru identificarea și reținerea persoanei respective a fost orientată grupa operativă de intervenție”, spun responsabilii.


La scurt timp, persoana a fost reținută și stabilită cetățenia acestuia – Republica Islamică Pakistan. La audieri, străinul a comunicat că intenționa să ajungă în una din țările europene, cu scop de muncă.

În continuare au loc cercetări pe ambele cazuri, în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

VIDEO Fără acte, doi străini au încercat să iasă ilegal din Moldova. Unde urmau să ajungă

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий