Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Fanfara din Zaim a cucerit PREMIUL MARE la concursul „Fanfara Argintie”

14 iun. 20:30   Societate
1761

La Festivalul-concurs național „Fanfara Argintie”, ediția XVI, anul 2022, desfăşurat la Soroca, cîștigătorul premiului mare a devenit Fanfara mixtă „Valentin Luchianov” de la Casa raională de cultură Căuşeni şi Casa de cultură Zaim.

„Pentru prima dată după nenumăratele sacrificii depuse de membrii fanfarei, soarta de comun acord cu membrii juriului au decis ca să acorde cea mai mare și așteptată mentiune celor mai bravi instrumentiști”, anunţă Direcţia Educaţie, Cultură, Tineret, Sport şi Turism Căuşeni, citată de Studio-L. Din cele 12 orchestre de fanfară participante la festivalul-concurs organizat de Centrul National de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial (CNCPPCI) echipa de noi profesioniști a raionului Căușeni a dat dovadă de o adevărată măestrie în ceea ce fac zi de zi, urcînd pe cea mai înaltă treaptă a succesului.

„Direcţia le urează ca în viitor să obțină mai multe premii din acestea care vor îmbogăți nu numai palmaresul personal dar și cel raional. Felicitări pentru fiecare membru al acestei fanfare”, arată comunicatul instituţiei.


Juriul format din personalități cu renume a decis ca anul acesta Premiul Mare să meargă, pe merit și pe bună dreptate, la fanfara „Valentin Luchianov” (dirijor Ion Veste) din satul Zaim (Căușeni). Locul I a revenit fanfarei Consiliului raional Ialoveni (dirijor Grigore Vîrlan. Locul II a fost cîștigat de fanfara „Ciocîrlia” de la Ștefan Vodă (dirijor Igor Dumitrașcu), secondată de majorete, iar locul III a fost decernat fanfarei din comuna Măgdăcești, raionul Criuleni (dirijor Mihai Onica), fanfarei din satul Hăsnățenii Mari, raionul Drochia (dirijor Andrei Arhirii) și fanfarei „Plai Nistrean” din Rezina (dirijor Ion Stavinschi). De premii speciale s-au învrednicit fanfara din satul Colicăuți, raionul Briceni – dirijor Dumitru Lisii, fanfara „Trompetele Argintii” din Drochia – dirijor Alexandru Focșa și fanfara „Dumbrava” de la Șoldănești – dirijor Aurel Julavschi. Cu Mențiuni din partea juriului au plecat acasă fanfara „Andrei Suruceanu”, de la Palatul de Cultură din Orhei – dirijor Ștefan Tururta, fanfara de la Casa de cultură din orașul leova – dirijor Ion Nicu și fanfara „Stejăreii” din satul Cuhureștii de Sus, raionul Florești – dirijor Ghenadie Armaș.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав