Familia Dodon a participat la un festival colorat

Familia Dodon a participat la un festival colorat

Șeful statului, Igor Dodon și Prima Doamnă, Galina Dodon, au participat, astăzi, la cea de-a doua ediție a Festivalului costumului național desfășurat în or. Vulcănești, sub egida bașcanului Găgăuziei și cu sprijinul Președintelui Republicii Moldova.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, în cadrul Festivalului, au fost expuse peste 120 de costume naționale de sărbătoare ale găgăuzilor, moldovenilor, bulgarilor și altor etnii din țara noastră.

„De asemenea, au fost prezentate ținute moderne autohtone. Cel mai vechi port vestimentar prezentat a fost confecționat cu circa 102 ani în urmă. Plus la aceasta, participanților le-au fost oferite o serie de master-class-uri de prelucrare și vopsire a lînii, broderie sau croșetare. Totodată, cei prezenți la Festival au putut vizita un iarmaroc, iar la final au avut parte de un concert susținut de artiștii din Găgăuzia. Mă bucur că găgăuzii, la fel ca și moldovenii își păstrează tradițiile și depun eforturi pentru a le transmite generațiilor următoare. Susțin și încurajez organizarea unor astfel de evenimente socio-culturale ce au drept scop promovarea obiceiurilor, valorilor și tradițiilor noastre naționale”, a scris Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load