X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Facturi fără compensații primite de consumatori. Ce spune Parlicov

4 dec. 2023,, 15:34   Societate
23612 0

Unii cetățeni și-au primit facturile pentru agentul termic, chiar dacă nu au fost încă stabilite gradele de vulnerabilitate energetică, pentru aplicarea compensațiilor. Totuși, ministrul Energiei dă asigurări că ajutorul la contor rămîne în vigoare, iar, în caz de necesitate, facturile deja eliberate vor fi corectate ulterior.

Victor Parlicov a ținut, totuși, să precizeze că Termoelectrica nu ar fi eliberat facturi pînă la desemnarea gradelor de vulnerabilitate, notează Noi.md cu referire la tv8.

„Posibil au fost niște facturi pe intern, de la gestionarea fondului locativ către cei care trăiesc în condomeniu, posibil să fi fost în blocurile care au centrale termice individuale pentru bloc sau grup de blocuri. Dar din cîte cunosc eu, Termoelectrica nu a elaborat facturi.

Chiar și dacă (au fost eliberate facturi), compensațiile vor rămîne în vigoare și dacă va fi nevoie, vor fi corectate și facturile, dar în mod normal, facturile vor fi făcute după ce se atribuie gradele de vulnerabilitate”, a declarat ministrul Energiei, în cadrul unei conferințe de presă.

Autoritățile au promis anterior că beneficiarii de compensații își vor afla gradul de vulnerabilitate în primele zile ale lunii decembrie, în cabinetul personal de pe platforma de înregistrare compensatii.gov.md.

7
1
0
5
59

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?