X 
Cazul Șor stiri: 594

Expoziție dedicată literaturii portugheze

22 mai. 09:30   Societate
1918 0

La Biblioteca Națională, a fost deschisă expoziție de publicații din cadrul „Raftului Republicii Portugheze la BNRM”, cu genericul ”Din literatura secolului XIX: Romantism, realism, naturalism, simbolism”.

Evenimentul este organizată cu prilejul aniversării a 30-a de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Portugalia.

Potrivit organizatorilor, aceasta este a doua expoziție dedicată literaturii portugheze.

Dacă prima expoziție a introdus publicul în lumea culturii și literaturii portugheze din perioada Renașterii și a marilor descoperiri geografice, cea de-a doua prezintă literatura portugheză din secolul al XIX-lea.

Cele 50 de cărți prezentate la expoziție, în limba portugheză și în traduceri, fac parte din colecția Literaturile lumii a BNRM şi se referă la mișcările și curentele literare, specifice Portugaliei secolului al XIX-lea: realismul, naturalismul, simbolismul, transmite moldpres.md.


La expoziție, sînt expuse operele celor mai importanți scriitori, precum: Eça de Queiroz, Camilo Castelo Branco, Júlio Dinis, Júlio César Machado, Trindade Coelho, Eugenio de Castro.

Expoziția va fi deschisă pînă în data de 20 iunie.

1
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?