X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Expoziție de picturi, pe holul Guvernului

20 ian. 10:14   Societate
1437 0

O expoziție de picturi semnate de Galina Vieru și Natalia Yampolskaia a fost vernisată pe holul de la etajul V al Guvernului, în prezența tuturor membrilor Cabinetului de miniștri și a mai multor conducători de instituții publice.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a salutat lansarea unei astfel de expoziții în incinta Guvernului și a mulțumit artistelor plastice pentru ocazia oferită angajaților și oaspeților Executivului de a admira picturile pline de emoții și talent.

„Scopul acestei acțiuni este să susținem arta, lucru foarte important mai ales în aceste vremuri tulburi pe care le traversăm, cînd operele de artă ne pot menține vii valorile eterne. Fiecare lucrare din expoziție este deosebită în felul său. Unul dintre tablouri – care înfățișează casa albastră cu prispă și coloane, m-a dus imediat cu gîndul la curtea în care mi-am petrecut copilăria”, a declarat șefa Executivului.

Din cele 31 de lucrări expuse în holul Guvernului, 18 aparțin Galinei Vieru. Pictorița are în palmares peste 20 de expoziții personale de pictură și tot atîtea participări la simpozioane internaționale de artă. Multe dintre lucrările sale se află în colecții private din SUA, Germania, Canada, Franța, Italia sau Elveția. O parte din operele de artă au fost expuse și în incinta Consiliului Europei de la Strasbourg.

Pictorița și-a exprimat recunoștința pentru primirea călduroasă și apreciere și a remarcat faptul că edificiul Guvernului are numeroase spații care pot fi transformate în galerii de artă: „Mă bucur să știu că picturile mele vor fi văzute și admirate de cît mai multe inimi. sînt expuse aici tablouri din colecția Universul uman și Albastrul meu etern. Toate vorbesc despre latura spirituală a poporului nostru și despre valorile culturale pe care trebuie să le păstrăm și să le transmitem generațiilor care vin”.


Alte 13 picturi sînt semnate de Natalia Yampolskaia. Pînă în prezent, artista a participat cu lucrările sale la peste 70 de expoziții colective și personale, iar picturile ei se află în numeroase colecții personale sau sînt expuse în muzee de artă din întreaga lume.

Picturile vor fi expuse în incinta Executivului pînă la 15 martie.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?