X 
Criza energetică stiri: 1641
Cutremure stiri: 272

Expoziție de fotografii la Parlament în contextul Zilei mondiale a sănătății mintale

4 oct. 11:45   Societate
1411 0

Parlamentul găzduiește o expoziție de fotografii în contextul Zilei mondiale a sănătății mintale. Expoziția va fi deschisă pînă la 11 octombrie.

Cele zece lucrări expuse surprind momente din activitatea centrelor comunitare de sănătate mintală din întreaga țară. Specialiștii din cele 40 de centre oferă consultații psihiatrice, psihologice, dar și ajutor în tratament și recuperare pentru persoanele de orice vîrstă.

Rețeaua de centre comunitare de sănătate mintală a fost creată și dezvoltată în cadrul reformei serviciilor de sănătate mintală. Începînd cu anul 2014, procesul de reformare este facilitat de proiectul moldo-elvețian MENSANA – ”Suport pentru reforma serviciilor de sănătate mintală în Moldova”, conform necesităților stabilite de Ministerul Sănătății. Unul dintre obiectivele proiectului vizează promovarea serviciilor comunitare de sănătate mintală și reducerea stigmei și a discriminării față de oamenii care suferă de tulburări mintale.

Ziua mondială a sănătății mintale, marcată anual pe data de 10 octombrie, își propune să sporească gradul de conștientizare a problemelor de sănătate mintală din întreaga lume și mobilizarea eforturilor în acest sens.

04.10.2022 Expoziție de fotografii la Parlament în contextul Zilei mondiale a sănătății mintale

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав