X 

Expoziția personală a plasticianului Victor Hristov, deschisă la Galeria „Brîncuși”

29 sep. 20:50   Societate
2396 0

Sub semnul libertății de creație, a pasiunii și devotamentului pentru pictură, la Galeria „Constantin Brîncuși” a fost inaugurată expoziția personală a plasticianului Victor Hristov. După ce i-a ars atelierul cu o mare parte de lucrări, pictorul a avut curajul să realizeze noi lucrări, care i-au impresionat pe participanții la vernisaj.

Una dintre lucrările lui Victor Hristov, intitulată Pasărea Libertății, exprimă crezul pictorului.

„De ce depinde libertatea de creație a unui artist? De tot ceea ce ne înconjoară”, afirmă protagonistul expoziției. Devotamentul artistului pentru pictură, libertatea în creație, în pasiunea pentru culori aprinse este apreciată de vizitatori, confrați de penel și critici de artă.

„Îmi plac lucrările lui Victor Hristov pentru că sînt colorate. Îndemn tinerii să se inspire, să pună culoare în tablouri”, susține Olesea Enachi, artist plastic.

O sursă de inspirație pentru Victor Hristov este localitatea sa de baștină, Cimișlia. La cei 77 de ani ai săi, artistul plastic lucrează mult și cu inspirație, notează Noi.md cu referire la Moldova 1.


„Altă viață nu există fără pictură, în viața mea am copii și arta!”, declară Victor Hristov.

De-a lungul carierei, el a participat la 350 de expoziții internaționale, naționale și personale, fiind apreciat cu importante premii. În 2023, i-a fost conferit titlul Maestru în artă.

3
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?