X 
Cazul Șor stiri: 599

Explozii lîngă unul dintre cele mai importante porturi ale Rusiei la Marea Neagră

4 aug. 09:14   Societate
3450 0

Dronele maritime ucrainene au atacat vineri dimineața o bază navală rusă din apropierea portului Novorossiysk de la Marea Neagră, un centru important pentru exporturile rusești, și au fost distruse de navele de război rusești, a declarat Ministerul rus al Apărării, scrie Hotnews.

Autoritățile ruse din Krasnodar Krai, citate de agenția RIA Novosti, susțin că nu sînt victime sau pagube în urma atacului cu drone navale ucrainene asupra portului, transmite Reuters.

Atacul a determinat portul Novorossiysk să oprească temporar toate mișcările de nave, potrivit Caspian Pipeline Consortium, care operează un terminal petrolier în acest port.

Utilizatorii rețelelor de socializare rusești au raportat că au auzit explozii și focuri de armă în apropiere de Novorossiysk vineri dimineață. Dacă se confirmă, acesta ar fi primul atac ucrainean asupra unuia dintre principalele porturi comerciale ale Rusiei.

Consorțiul Caspian Pipeline Consortium, care încarcă petrolul pe petroliere la Novorossiysk, a declarat că portul a interzis temporar orice mișcare a navelor. Consorțiul a precizat că instalațiile sale nu au fost avariate, iar încărcările de petrol au continuat pe petrolierele care erau deja ancorate.1
0
1
1
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În Moldova au avut loc alegeri locale. Care sînt schimbările la care vă așteptați?