TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Explozia de la Botanica: A explodat o grenadă RGD-5

Opiniile experților și poliției cu privire la tipul de grenadă explodată s-au împărțit.

Circumstanțele exploziei care s-a produs pe 7 iulie într-o curte din sectorul Botanica al capitalei continuă să fie investigate de poliție și discutate de experți care nu împărtășesc opinia organelor de drept precum că ar fi vorba despre explozia grenadei F-1 (limonca), transmite Noi.md

Unul dintre experții în domeniu, cu experiență în structurile de forță, care au dorit să-și păstreze anonimatul, a declarat pentru portalul Noi.md, că versiunea poliției cu privire la explozia unei grenade F-1, pe care au enunțat-o făcînd referire la rezultatele expertizei, este greșită, și cel mai probabil atunci a fost detonată o grenadă RGD-5.

Expertul, care a dorit să rămînă anonim, a explicat că, dacă ar fi să aruncăm o grenadă F-1, toate cele patru case ar fi fost afectate, deoarece în acest caz ar exista o împrăștiere a cioburilor la 200 de metri.

"Dacă ar fi existat o explozie de grantă F-1 ar fi suferit casele, iar copiii și adulții din jur ar fi fost răniți, deoarece erau mulți în acel moment în ogradă. Însă de la explozia grenadei RGD-5 acest lucru nu s-ar fi întîmplat, deoarece raza de distrugere este de numai 25 de metri. Au spus că a explodat o grenadă în mîna bărbatului. Iar de la bancă pînă la casă sînt exact 25 de metri", a menționat specialistul.


El a precizat că F-1 este o grenadă defensivă, cu schije, și are o rază de distrugere de 200 m, și în acest caz cioburile ar fi putut zbura chiar și în apartamentele celor mai apropiate patru case. Iar grenada RGD-5 este ofensivă, cu o rază de cădere de 25 m. dacă o astfel de grenadă este aruncată înainte, fragmentele ei zboară înainte, iar fragmentele de la F-1 - zboară în "umbrelă".

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load