COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Explicaţia poliţiştului care a amendat un biciclist cu 18.000 de lei

Explicaţia poliţiştului care a amendat un biciclist cu 18.000 de lei

Biciclistul din Nisporeni, căruia i-a fost aplicată o sancțiune de 18.000 de lei pentru că circula în stare de ebrietate și fără vestă reflectorizantă în seara de 1 ianuarie, ar putea să nu achite amenda, ci să muncească, în schimb, fără remunerare.

Contactat de ZdG, Ion Mateescu, ofițer al Serviciului supraveghere tehnică și accidente rutiere, a declarat că bărbatul va putea cere schimbarea sancțiunii în instanța de judecată.

Mateescu a explicat că bărbatul a fost amendat în baza art. 233, alin. (3) din Codul contravențional al R. Moldova, menționînd că „în baza acestui articol se amendează și conducătorii de ciclomoare, motocultoare, vizitii”.


„Cunoașteți situația accidentelor din ultima perioadă, iar anume aceste categorii de persoane sînt cel mai des implicate, deoarece nu sînt echipate corespunzător, șoferul nu poate să-i observe la o distanță care poate să se asigure, să oprească vehiculul. În afară de faptul că se afla în stare de ebrietate, nu era echipat corespunzător – nu avea vestă reflectorizantă, obligatorie pe timp de noapte”, a argumentat Mateescu pentru ZdG, adăugînd că bărbatul „se deplasa neadecvat în mijlocul carosabilului”.

Omul legii a mai spus că biciclistul va solicita de la instanța de judecată ca sancțiunea să-i fie schimbată în ore neremunerate în folosul comunității, precizînd că acest caz „încă se documentează”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load