COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Experții au numit principalele cauze ale creșterii cazurilor de COVID-19 în Moldova

În urma comunicării cu diverși experți și medici, jurnaliștii portalului kp.md au alcătuit un fel de top-5 motive pentru care în Moldova se observă și se va observa o creștere a cazurilor de infectare cu coronavirus.

1. Au început să facă mai multe teste

Nu este vorba doar de faptul că oamenii, simțindu-se rău, alerg să facă test, dar și de faptul că în acest an plecarea în unele țări a devenit posibilă numai după verificarea pentru covid în centre medicale sau laboratoare. Ca rezultat, coronavirusul a fost detectat, inclusiv, și la cei care nici măcar nu bănuiau că-l au.

2. S-a agravat bolile la pacienții cronici

Dacă în timpul verii, printre cei bolnavi au prevalat cei la care infecția a decurs în formă acută și severă, acum s-au adăugat "cronicii": în perioada toamnei, bolile lor, de obicei se agravează - diabetul și altele. Împreună cu covid, acest lucru nu este doar un pericol pentru viața oamenilor, dar și o povară enormă asupra sistemului sănătății.


3. Oamenii s-au săturat de coronavirus

Au obosit și protestează. Unii tare pe stradă sau în troleibuz, demonstrativ nu poartă mască. Alții în liniște - în bucătărie, adunînd companii. Oamenii pot fi înțeleși, dar la scăderea numărului de îmbolnăviri de coronavirus, astfel de acțiuni nu vor duce cu siguranță.

4. Cetățenii noștri se tem să facă teste

Da, există o astfel de categorie de oameni care nu își schimbă modul de viață, chiar dacă se simt rău. Ei sînt gata să meargă la serviciu cu temperatură și tuse, dar nu vor face un test, care, în opinia lor, le va strica ritmul de viață, scoțîndu-i din funcțiune pentru 2-3 săptămîni (timpul pentru tratament). Desigur, acești oameni sînt cei mai răi răspînditori ai coronavirusului din Moldova.

5. Numai în cazuri aparte, membrii familiei, unde există o persoană bolnavă de covid, vor trec testele pentru coronavirus.

Iată așa un paradox moldovenesc. Membrii familiei, în care a fost detectat un bolnav cu covid, în absența unor simptome nu vor merge să facă testul. Dar ei sînt aproape cu siguranță infectați...

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load