X 

Expert: Tot mai mulți tineri din R. Moldova aleg să învețe acasă

19 sep. 17:45   Societate
1968 0

Tot mai mulți tineri din Republica Moldova preferă să-și facă studiile în una din instituțiile de învățămînt din țară. Declarația a fost făcută de economistul Veaceslav Ioniță.

Potrivit expertului, dacă în 2015 doar 35,8% din tineri de vîrsta 18-23 ani învățau în una din instituțiile de învățămînt din țară, atunci în prezent ponderea lor a crescut pînă la 45,7%.

Aceasta înseamnă o creștere a înclinației tinerii spre educație cu aproape 30%, transmite Știri.md.

Acest fenomen, potrivit lui Ioniță, se datorează la doi factori: pandemia Covid-19 și interesul sporit pentru educație.

De asemenea, este îmbucurător faptul că interesul de a continua studiile în licee la fel a crescut în rîndul tinerilor cu peste 50%.


„Interesul față de universități la fel a crescut cu 13%. Creșterea modestă în cazul universităților se datorează faptului că ele și așa erau ținta de bază a tinerilor, iar acum bucură faptul că tot mai mulți tineri pledează și pentru alte forme educaționale în special colegii. Dacă înclinația spre studii în prezent ar fi fost la fel ca în 2015, atunci numărul tinerilor care merg la una din instituțiile de învățămînt din Moldova ar fi fost de doar 52.000 persoane, sau cu 27.000 mai puțin decît sînt în prezent”, susține Veaceslav Ioniță.

0
2
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?