TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Expert în educație: „Calitatea lecților online lasă mult de dorit”

Nemulțumiți de faptul că deja de un an învață mai mult de acasă decît de pe băncile școlii, elevii cer anularea examenelor de bacalaureat din acest an, așa cum s-a întîmplat și anul trecut, transmite Noi.md.

În timp ce unii salută petiția apărută în meidul online, alții declară, totuși, că o eventuală anulare a examenelor ar duce la degradarea tinerilor, care și așa au de suferit de pe urma învățămîntului de la distanță.

Contactat telefonic, șeful interimar al Direcției Educație a Primăriei Chișinău, Andrei Pavaloi, a evitat să spună care ar fie fectele negative ale anulării examanelor de bacalureat, menționînd însă că lecțiile desfășurate în regim online lasă de dorit.

„Dacă și în acest an va fi luată o astfel de decizie, de anulare a examenelor de bacalaureat, noi o vom executa. Clar că calitatea studiilor într-o astfel de situație pandemică lasă mult de dorit și lucrul ăsta îl înțelege toată lumea inclusiv profesorii, părinții, elevii. O evaluare externă apreciază cel mai mult competența elevilor în anumite domenii, dar ținînd cont și de faptul că am fost într-o situație mai specifică în ceea ce privește învățarea, clar că stresarea copiilor suplimentar este cumva argumentată. Învățarea online este cu foarte multe dificultăți, nu este ca cea de la clasă, care ar aduce eficiență maximă”, a declarat Pavaloi.

Prin intermediul petiției, care a fost semnată deja de peste șapte mii de persoane, elevii cer anularea examenelor de bacalaureat „nu din motiv că ne temem, dar pentru că nu sîntem mulțumiți de rezultatele noastre pe timp de pandemie”.


Anul trecut, din cauza condițiilor de pandemie, elevii nu au susținut examenele de BAC. Aceștia au primit diplomele fără a scrie teste. Notele pentru examene au reprezentat media aritmetică a mediilor anuale obținute de elevi pe parcursul claselor X-XII.

Tot în 2020, fără a susține examene, și-au luat diplomele și elevii restanțieri din anii trecuți.

E de menționat că, chiar dacă s-au înmînat diplome cu care elevii au reușit să se înscrie la universități, ministerul educației nu a întocmit niciun raport privind reușita înregistrată de elevi în anul 2020 la examenele de absolvire.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load