COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Expert, despre diferența dintre amenzile pentru un șofer băut și un vitezoman

Expert, despre diferența dintre amenzile pentru un șofer băut și un vitezoman

Recent, un moldovean spunea că a ajuns la concluzia ca în țara noastră există așa un fenomen precum "Hai să ne facem că lucrăm" în loc să ne apucăm serios de lucru.

El se arată nemulțumit de faptul că există diferență între amenda pentru un șofer băut și cea pentru un vitezoman. Totodată, cititorul Noi.md a argumentat că ambele încălcări au un risc sporit în ceea ce privește pericolul.

În acest sens, redacția Noi.md a cerut sfatul unui expert:


,,În mare parte eu sunt de acord cu ceea ce spune cititorul Dvs și analiza pe care a făcut-o, deoarece ambele încălcări intră în grupul factorilor de risc sporit și ar trebui sancționate ca atare, atunci când vorbim de depășirea vitezei de circulație cu peste 40 km/h”, a declarat Ilie Bricicaru, doctor în ştiinţe tehnice, expert internaţional în siguranţă rutieră.

Pe de altă parte, expertul a mai precizat că trebuie să constatăm că infrastructura rutieră din Moldova nu corespunde unui sistem de management eficient al vitezei.

,,În afară de prevederi gen ”conducătorul auto trebuie să adopte viteza în conformitate cu condițiile rutiere...”, careva măsuri tehnice de calmare nu le vom vedea din partea celor ce administrează infrastructura. Astfel, responsabilitatea ar trebui împărțită aici între cei ce încalcă regimul de viteză și cei ce nu asigură infrastructuri predictibile”, a explicat Bricicaru.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load