X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Exit-poll: Cînd vor fi publicate rezultatele

3 noi. 2019,, 12:15   Societate
2884 0

Estimările rezultatelor turului doi al alegerilor pentru Primăria Capitalei vor fi cunoscute, astăzi, la ora 21:01, imediat după închiderea secțiilor de votare.

Acest lucru se va întîmpla avînd în vedere că, astăzi, pe parcursul zilei, va fi realizat un sondaj la ieşirea de la urne de către IMAS şi FOP-STAR, la comanda Asociaţiei pentru Dezvoltare Echitabilă din Moldova, în parteneriat cu Compania de Consultanță și Promovare a Imaginii „Poliexpert”.

Sondajul la ieșirea de la urne (sondaj de tip exit-poll) se derulează în 67 de secții de vot aflate pe raza Municipiului Chișinău.

Rezultatele acestui sondaj vor fi publicate în cadrul unei conferințe de presă organizate în sala de conferințe a Agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446 începînd cu ora 21:01 în data de 3 noiembrie 2019.

Companiile sociologice au lansat un apel la echipele celor doi candidați rămași în cursa electorală, la politicieni și mass-media să nu promoveze pe parcursul zilei de vot nici un fel de cifre/rezultate care ar face trimitere la sondajul de tip exit-poll.


Potrivit lor, orice inițiativă de acest tip nu va încerca decît să manipuleze opinia publică.

Singurele date reale ale sondajului vor fi cele care vor fi publicate oficial la ora 21:01 în cadrul conferinței de presă.

Ultimul exit-poll în Republica Moldova a avut loc în anul 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий