X 

Exercițiul internațional al salvatorilor a luat sfîrșit

14 iul. 09:15   Societate
2151 0

După 36 de ore în regim non-stop, Exercițiul de teren la scară largă „EURO -MED REACT” 2023 a fost finalizat joi.

Ceremonia oficială de închidere a aplicațiilor a fost desfășurată la Centrul Republican de Instruire al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din Răzeni, raionul Ialoveni, transmite Noi.md.

La ceremonie a participat conducerea IGSU, reprezentanți ai Consorțiului pentru implementarea proiectului Uniunii Europene (UE) EURO-MED-REACT, reprezentanți ai Ambasadelor și misiunilor străine acreditate la Chișinău și echipele de salvatori și pompieri, care au participat în exercițiu.

Echipele de salvatori și pompieri din Moldova, Cehia, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Ucraina au primit din partea conducerii IGSU și organizatorii exercițiului certificatele de participare și cadouri simbolice, iar instituțiile și organizatorii aplicațiilor au fost menționați cu plachete de gratitudine.

În procesul de derulare a exercițiului în perioadă 12-13 iulie au fost antrenați 147 de salvatori și pompieri străini și angajații IGSU. Exercițiul face parte din proiectul EURO-MED-REACT, programul finanțat de UE.


Scopul programului implementat este de a îmbunătăți capacitățile forțelor protecției civile împotriva amenințărilor CBRN și a dezastrelor naturale și alinierea Moldovei și Ucrainei la Mecanismul UE de Protecție Civilă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?