COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ex-polițist de frontieră și alte 3 persoane, în judecată pentru contrabandă

Ex-polițist de frontieră și alte 3 persoane, în judecată pentru contrabandă

Dosarul a patru persoane învinuite de contrabandă a fost trimis în judecată.

Printre cele 4 persoane este şi un polițist de frontieră, fiind învinuiți de contrabandă cu mărfuri de larg consum prin postul vamal Leușeni – Albița, în valoare de circa 3 milioane lei, transmite Noi.md.

Oamenii legii au obținut probe privind activitatea grupului criminal organizat, care în perioada anului 2018, pînă în luna august a anului 2019, au introdus în țară prin postul vamal Leușeni – fără să declare autorității vamale – articole vestimentare de la piața „Dragonul Roșu”, București, România. Valoarea acestora se estimează a fi de pînă la 3 milioane MDL.

Însă, acțiunile grupului criminal au fost curmate în noaptea de 28 spre 29 august 2019 în momentul reținerii în flagrant delict a infractorilor, care prin complicitate cu un angajat al poliției de frontieră au trecut prin postul vamal Leușeni un lot de mărfuri cu valoarea de peste 1.000.000 lei. După reținerea acestora, la solicitarea procurorilor PCCOCS, oficiul „Nord”, le-a fost aplicată interdicția de părăsire a țării, iar acum dosarul acestora a fost trimis în judecată.


Cei învinuiți de comiterea faptei incriminate Sînt bărbați cu vîrsta cuprinsă între 30 și 35 de ani. Trei din aceștia Sînt din Chișinău, iar unul – din Leușeni, iar alte persoane inițial reținute au fost scoase de sub urmărire penală, așa cum nu li se constatase vinovăția.

Dacă în baza probelor procurorilor, vinovăția le va fi demonstrată în instanța de judecată, aceștia riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 3 la 10 ani, inclusiv cu confiscarea mărfurilor introduse prin contrabandă. PCCOCS va reveni cu actualizări despre hotărîrea luată de judecători, cu respectarea prevederilor legale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load