X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

Ex-judecătorul Curții de Apel Bălți, pus sub învinuire de procurori pe două capete de acuzare

11 iul. 16:03   Societate
1452

Procurorii anunță că luni, 11 iulie, i-au înaintat învinuirea fostului magistrat al Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieș, pe două capete de acuzare de fals în declarația de avere, manifestată prin neincluderea intenționată a unor date în declarația de avere și interese persoanele.

„Acesta este învinuit că, în perioada anului 2019, deținînd funcția de președinte al Curții de Apel Bălți, iar în anul 2020 de judecător al aceleiași instanțe, urmărind scopul de a tăinui bunurile imobile a cărui beneficiar este, deținute prin intermediul unor persoane terțe, efectuînd în același timp investiții în aceste bunuri imobile, contrar prevederilor legale nu a inclus în mod intenționat datele referitoare la aceste bunuri imobile în declarația de avere și interese persoanele, depusă anual în sistemul informațional automatizat „e-Integritate” al Autorității Naționale de Integritate”.

Totodată, responsabilii de caz informează că fostul magistrat mai este vizat în cadrul unei cauze penale pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, care la moment se află în gestiunea Procuraturii Anticorupție, fiind la etapa urmăririi penale.

Așadar, la această etapă a efectuării urmăririi penale pe cauza penală de îmbogățire ilicită, pentru a asigura o eventuală executare a pedepsei amenzii, precum și în scopul unei eventuale confiscări speciale, la 04 iulie 2022, procurorii anticorupție în comun cu reprezentanții ARBI, cu autorizația judecătorilor de instrucție, au pus sub sechestru următoarele bunuri imobile:

Terenul pentru construcții, casa de locuit individuală, depozit și construcție accesorie, amplasate în mun. Bălți, în valoare totală de 1 744 828,57 lei;


Două automobile, dintre care unul în valoare de 445 325,69 lei, conform prețului mediu de piață și altul în valoare de 380 056, 57 lei.

Procuratura va prezenta informații suplimentare la momentul oportun. despre rezultatul acțiunilor de urmărire penală efectuate și soluția dispusă pe caz.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав