TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ex-deputat: Slusari a devenit o nouă dezamăgire a politicii moldovenești

Vicepreședintele Partidului Platforma DA, Alexandr Slusari, a fost afectat de boala stelară la fel ca majoritatea celorlalți politicieni locali și a devenit o nouă dezamăgire a politicii moldovenești.

Această părere a fost exprimată pe pagina sa de Facebook de deputatul Parlamentului Republicii Moldova de prima Legislatură, ecologistul, directorul executiv al Asociației Internaționale a Păstrătorilor rîului Nistrului "Eco-Tiras", Ilia Trombițchi, transmite Noi.md.

El a scris că a crezut în Slusari ca politician mai mult decît în mulți alții. "Din păcate, sînt nevoit să constat că el (Slusari) a fost afectat de boala stelară, la fel ca majoritatea celorlalți politicieni. Cu cîteva luni în urmă, i-am spus că, în legătură cu inițiativele sale legislative, piscicultorii vor să se întîlnească cu el. El a spus că este de acord să se întîlnească nu cu Asociația, dar cu reprezentanții săi. Dar de facto a refuzat să se întîlnească cu ei, pentru că lui și așa îi este deja totul clar. Între timp, este vorba despre o ramură. O altă dezamăgire a politicii moldovenești, peste care, desigur, vom reuși să trecem", a menționat Ilia Trombițchi.

Comentînd această publicație, activiștii civici, precum și specialiștii atrag atenția asupra faptului că A. Slusari promovează standarde duble. Pe de o parte, el susține fermierii, scoate tractoriștii la protest cu solicitarea de a reduce cota TVA pînă la 8% și de a le rambursa daunele cauzate de secetă, iar pe de altă parte, face totul ca să sufere pescarii, cărora seceta le-a cauzat nu mai puține daune.

De folosirea de către acesta a unor standarde duble s-au convins și reprezentanții industriei piscicole, care face parte din agricultură. Ei menționează că, spre deosebire de fermieri, pentru ei este deja stabilit un TVA de 20%, iar aceștia nu primesc subvenții de la stat, iar Alexandr Slusari solicită introducerea pentru ei a unui impozit suplimentar imens.


Amintim, că anterior, membrii Asociației Naționale a Piscicultorilor din Moldova s-au indignat de inițiativă legislativă a vice-președintelui parlamentului din partea partidului "Platforma DA" Alexandr Slusari, care prevede transmiterea întregului teritoriu de sub apă administrațiilor publice locale și înregistrarea dreptului primăriei la rezervoarele de apă.

Această inițiativă legislativă are drept scop obligarea proprietarilor de lacuri și iazuri din Moldova să achite chiria pentru pămîntul de sub apă, care va constitui între 2% și 10% din valoarea pămîntului. În același timp, banii pot fi percepuți de ei și pentru teritoriul iazurilor uscate, care de mai mulți ani deja sînt fără apă după secetă.

Acest proiect de lege a fost examinat la ședința Asociației Naționale a Piscicultorilor din Moldova, la care au fost invitați și un șir de deputați moldoveni, inclusiv Alexandr Slusari, însă acesta din urmă nu a venit la ședință.

"Înainte de alegerile prezidențiale domnul Slusari a mers la Gura Bîcului și a promis "primarului" că va primi terenul de sub iaz, că pămîntul va aparține Primăriei și că Primăria va primi anual 300-400 de mii de lei. E o conspirație. Fiecare deputat tinde să aibă cît mai mulți susținători", a spus anterior directorul executiv al Asociației Naționale a Piscicultorilor din Republica Moldova, Gheorghe Gheorghiu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load