X 

Eveniment de promovare a lecturii la Soroca: "Cartea este ceva sfînt, cartea este mama învățăturii"

20 feb. 17:30   Societate
1696 0

Veronica Micle și Mihai Eminescu pe scena palatului de cultură din municipiul Soroca. Eroi din operele literaturii universale au impresionat publicul în cadrul unui eveniment dedicat cărții.

Cu prilejul Zilei naționale a lecturii, la Soroca s-au desfășurat un șir de activități literar-culturale, în cadrul cărora, tinerii au fost motivați să citească cît mai mult, transmite moldova1.md.

În acest an, odată cu inaugurarea Zilei Lecturii, bibliotecile din municipiul Soroca și-au propus să atragă spre carte și cultură generația în creștere. Startul evenimentelor literare a început cu o activitate artistică, în cadrul căreia tinerii au recitat, au cîntat și au jucat piese de teatru din cărțile marilor scriitori ai neamului.

„Cartea în primul rînd este ceva sfînt, cartea este mama învățăturii. Dacă noi nu am cunoaște carte nu am putea să ne formăm ca personalitate.”;

„Din păcate, foarte mulți tineri iubesc sa înlocuiască cartea cu telefonul. Doar citind ne putem îmbogăți atît vocabularul dar și cunoștințele.”


Organizatorii și-au propus, întîi de toate, să îi facă pe tineri să înțeleagă cît de importantă este cartea în viața unui om.

„Prin această sărbătoare sesizăm comunitatea, începînd de la mic pînă la mare să ia și să citească o carte, caci prin carte ne învățăm a comunica”, spune șeful Secției Cultură și Turism Soroca, Grigore Bucătaru.

„Am colaborat cu mai multe instituții, liceele, colegiile, pentru ca astăzi să avem parte de un așa eveniment frumos. Scopul este promovarea lecturii și sper că după ziua de astăzi mai mulți utilizatori să ne pășească pragurile”, spune directoarea bibliotecii „Mihail Sadoveanu”, Viorica Gaja.

Pentru a-i motiva pe tineri să lectureze, bibliotecile din municipiul Soroca urmează, pe parcursul anului, sa organizeze activități de promovare a cărții.

Potrivit Biroului Național de Statistică, în Republica Moldova sînt 2.632 de biblioteci în care sunt disponibile peste 59 de milioane de exemplare de cărți și documente.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий