COVID-19 în MOLDOVA

Europa introduce noi restricții în așteptarea celui de-al doilea val de COVID-19

Europa introduce noi restricții în așteptarea celui de-al doilea val de COVID-19

În așteptarea celui de-al doilea val de COVID-19, Europa introduce noi restricții.

Despre aceasta informează euronews.com, menționînd că la stațiunile franceze și la oceanul Atlantic, pe Riviera mediteraneană, este obligatorie purtarea măștilor în centrul orașelor, pe principalele străzi comerciale și de litoral.

În țară sînt înregistrate circa 140 de focare de răspîndire a infecției, care au legătură cu întîlnirile de familie în timpul vacanței, cu nunțile și alte evenimente cu participarea unui număr mare de persoane.


Autoritățile de la Paris sînt îngrijorate și a spus deschis că, în absența unor astfel de măsuri, țara va trebui închisă în carantină pentru a doua oară, dar economia nu va rezista acestui lucru.

În general, populația salută astfel de restricții:"Am purtat mască și pînă acum. În opinia mea, aceasta este o măsură de precauție, trebuie să te protejezi pe tine și pe alții de infecție", spune un trecător.

În Leicester, care, din cauza unui nou focar de COVID-19, a fost închis în totalitate, începe să ia măsuri de izolare - o lună mai tîrziu, așa cum s-a făcut în întregul Regat Unit.

În Spania ramura turistică a înghețat, însă Madridul subliniază faptul că păstrarea sănătății națiunii este mai importantă decît beneficiile economice și introduce noi restricții la nivel local.

Măsuri similare vor acționa și în vestita Ibiza, insulă-sărbătoare, în care tinerii din întreaga Europă vin să se distreze.

Viața de club în această stațiune a fost redusă la minimum - vestitele petreceri de dans sînt interzise, puteți bea doar cu prietenii.
În Lituania, prima împreună cu alte țări baltice care au deschis granițele pentru călătorii, guvernul introduce un regim de auto-izolare pentru cei care se întorc din zone cu un nivel ridicat de răspîndire a infecției.

Vilniusul oficialul spune că este mai bine ca toate călătoriile private în afara republicii să fie anulate și avertizează că, în cazul creșterii numărului de persoane infectate, ar putea închide din nou hotarul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load