Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Eurodeputat: Cerem Consiliului European să acorde statutul de țară candidată Republicii Moldova și Ucrainei

23 iun. 08:42   Societate
971

Deputatul european Siegfried Mureșan, președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Republica Moldova, la dezbaterea din plenul Parlamentului European despre acordarea statutului de țară candidată pentru Ucraina, Republica Moldova și Georgia a făcut o adresare, informează Noi.md

„Putem trăi în siguranță și securitate în interiorul granițelor Uniunii Europene doar dacă în vecinătatea noastră imediată sîntem înconjurați de țări sigure și stabile. De aceea, oferirea unei perspective europene cetățenilor ucraineni, cetățenilor moldoveni, cetățenilor georgieni este, de asemenea, în interesul fundamental al tuturor cetățenilor Uniunii Europene.

Asistăm acum la modul în care cetățenii Ucrainei apără valorile europene. Ei luptă pentru democrație, pentru libertate, pentru a-și decide propriul viitor, cu armele în mînă, dacă este nevoie”, a spus eurodeputatul

Potrivit lui Mureșan, UE vede cum oamenii din Republica Moldova și-au deschis casele refugiaților ucraineni.

”Republica Moldova este țara europeană care a primit cei mai mulți refugiați în raport cu populația sa. Cetățenii moldoveni și autoritățile au acționat într-un spirit cu adevărat european în ultimele luni.

Doamnă președintă von der Leyen, ați făcut ceea ce trebuie cerînd Consiliului European să acorde statutul de țară candidată Ucrainei și Republicii Moldova.

Aceasta este și poziția Parlamentului European. Cerem Consiliului European să urmeze exemplul, să acorde statutul de țară candidată Ucrainei și Republicii Moldova și să ofere Georgiei o perspectivă europeană.”

Republica Moldova a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană la 3 martie. La finalul săptămânii trecute, Comisia Europeană a venit cu recomandarea către Consiliul European să ofere Republicii Moldova și Ucrainei statut de candidat la aderare. Decizia finală este luată de liderii statelor membre cu unanimitate de voturi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав