COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 323 469(+1787)   TRATAȚI 302 147     DECESE 7386(+40 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7669

Euclid Kyurdzidis a prezentat în Moldova filmul "Principalul grec al Imperiului Rus"

6 sep. 09:15   Societate
1099 0

În Chișinău și Tiraspol a fost prezentat filmul "Principalul grec al Imperiului Rus" (Главный грек Российской империи), care a fost organizat, în cadrul unui proiect comun, de Rossotrudnichestvo, Casa Rusă în Chișinău, în parteneriat cu Festivalul Deschis al cele mai Populare Genuri de Filme "Хрустальный Источникъ", cu sprijinul comunităților ruse și grecești din Republica Moldova, transmite Noi.md.

Să prezinte filmul a venit actorul de teatru și film, bine cunoscut publicului moldovean, președintele, fondatorul și producătorul general al Festivalului Хрустальный Источникъ, Artistul Emerit al Rusiei, Euclid Kyurdzidis.

El și publicul adunat în sala cinematografului Odeon din capitala Moldovei au fost întîmpinați în trei limbi de copii îmbrăcați în costume naționale cu steaguri ale Moldovei, Rusiei și Greciei.

Vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune cu Elena Levițkaia-Pahomova" pe canalului NTV-Moldova, Euclid Kyurdzidis a remarcat faptul că, datorită proiectului, a apărut posibilitatea de a trimite peliculele noi cu personajele principale în aproximativ 10 țări ale lumii și aceștia sînt diferiți actori, cu filme diferite.

"Și m-am bucurat cînd Moldova a ales filmul "Principalul grec al Imperiului Rus". Această peliculă este o docudramă, un film documentar combinat cu filmul artistic, un film incredibil de frumos, cu o abordare științifică a istoriei, despre cel mai mare grec Ioannis Kapodistrias, omul care a fost Ministru de Externe al Imperiului Rus în perioada lui Alexandr I, iar apoi primul conducător al Greciei Independente. Acest om a adus o contribuție uriașă la constituirea mai multor țări europene. A fost un minunat aristocrat, diplomat, și lucrînd asupra acestui rol, acestui film, desigur, m-am întristat că orice aș face în viața noastră de azi, modernă, nu voi face nici 10% din ce a făcut marele Ioannis Kapodistrias ", a declarat Euclid Kyurdzidis.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽