COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ești victima unui agresor în propria familie? Iată cum te poți proteja

Ești victima unui agresor în propria familie? Iată cum te poți proteja

Inspectoratul Național de Securitate Publică menționează că, principalele cauze ale violenței în familie sînt consumul excesiv de alcool, conflictele și în special, lipsa de educație. Iar atunci cînd izbucnește un episod de violență și sînteți victima unui membru al familiei, este necesar să vă adresați obligatoriu la Inspectoratul (Sectorul) de poliţie local, scrie unimedia.info.

Iată recomandările INSP dacă sînteți victima violenței în familie:

În caz că nu aveți posibilitatea să părăsiți locuința, încercați să vă izolați într-o cameră și să apelați 112. Iar dacă nu aveți un telefon la îndemînă, strigați cît puteți de tare, pentru ca cineva să vă audă!


Evitați locurile din casă unde sînt depozitate obiecte cu care agresorul ar putea să vă rănească.

Dacă nu ați reușit să scăpați de agresor, încuiați-vă împreună cu copiii într-o cameră, fugiți la un vecin sau la o rudă de încredere.

În această ordine de idei, cît mai curînd părăsiți domiciliul dacă agresorul mai este în casă ori bănuiți că se va întoarce. Așteptați afară, într-un loc sigur, pînă cînd vine Poliția.

Îndemnul Inspectoratului Național de Securitate Publică este să ieșiți cît mai rapid dintr-o relație abuzivă sau violentă, iar pentru a fi ajutați, adresați-vă la Poliție.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load